[an error occurred while processing this directive]
Hålstansning - Elektrisk makuleringsmaskin för sedlar
Pernuma - Bankostar

Elektrisk makuleringsmaskin för sedlar i Heavy-Duty-utförande, avsedd för kontinuerlig drift.

Konstruktion
En bromsmotor med cylindrisk kuggutväxling driver via en kraftig kedjedrift en dubbelt lagrad excenteraxel, som utför slagrörelse med hjälp av vevstakar (30 stansrörelser per minut).

Maskinen är byggd på ett pelarstativ av plåt, som är utrustat med precisionsstyrningar. Maskinens arbetshöjd är ca. 930 mm, men denna kan förändras om så önskas. Underredet består av ett stativ, som är sammansvetsat av fyrkantsrör. Här finns kopplingsskåpet inbyggt. Med maskinen stansas samtidigt två sedelbuntar med 2 x 3 = 6 runda hål Ø8 mm.

Funktion
Slå på maskinen med huvudströmbrytaren. Drag ut släden för sedelbuntarna till dess främre läge och lägg i de båda sedelbuntarna med 2 x 100 sedlar efter varandra i släden så att de ligger i slädens rörelseriktning. Skjut in släden i maskinen. Makuleringen startar automatiskt genom att en brytare påverkas av släden när den kommit i rätt läge. Drag tillbaka släden och lägg i nya sedelbuntar. De redan makulerade sedelbuntarna stannar i maskinen. Skjut in släden i maskinen igen och de sedelbuntar som tidigare makulerades och som fortfarande befinner sig under stansverktyget i maskinen skjuts därmed ut ur maskinen och glider utför en ränna ned i en behållare avsedd för uppsamling av de makulerade sedlarna.

De sista sedelbuntarna kan också skjutas ur maskinen med en speciell anordning. Stansavfallet samlas upp i en speciell låda.Tekniska data

Ström
Motorkapacitet
400 V / 50 Hz Växelström
1,5 KW
Mått
Djup
700 mm (med släde)
Bredd
920 mm
Höjd
1250 mm
Vikt
Netto
200 kg
Brutto
240 kg
Kapacitet
2 x 100 sedlar
25 mm

 

 

 

 

 

 

 

[an error occurred while processing this directive]