[an error occurred while processing this directive]
Perforering - Elektrisk perforeringsmaskin med ställbara hjul
Sida 1 | Sida 2

Pernuma 2000 E

Den elektriska bordsperforeringsmaskinen Pernuma 2000 E lämpar sig väl för ett stort antal olika perforeringsuppgifter. Här kan t.ex. ett datum kombineras med en sifferkombination eller också kan en siffer- och bokstavskombination perforeras samtidigt. Maskinen kan också levereras i många specialutföranden.

En nyutvecklad motordriftenhet gör att maskinens mått har kunnat minskas väsentligt samtidigt som verkningsgraden har höjts i förhållande till maskinens föregångare.

Maskinen utmärker sig för att vara mycket användarvänlig och för att arbeta mycket tyst. Detta gör att den passar mycket väl in som en aktiv del i bank- och kasstjänst. men den är lika självskriven som en tyst och effektiv medarbetare på ett kontor.


Enkel att arbeta med

Perforeringen utlöses genom att man helt enkelt stoppar in formulären i maskinen.
En optisk sensor startar motorn och efter det att perforeringen är klar slås motorn automatiskt av igen. Detta gör att man enkelt kan utföra perforeringen med en hand.

Man kan beroende på textlängd och papperstjocklek perforera mellan 25 och 40 papper åt gången.

Inställning av perforeringshjulen

Inställningen eller omställningen av perforeringen sker helt enkelt genom att man ställer in hjulen så att önskad text kan perforeras. De inställda siffrorna och bokstäverna är avläsbara så att man kan kontrollera att texten är rätt innan perforering sker. Luckan över perforeringshjulenheten kan låsas så att ingen obehörig kan utnyttja maskinen.Stilhöjder och avtrycksbredd

Pernuma 2000 E har en standarstil som är 8.5 mm hög, men även maskiner med stilhöjderna 6.5 mm, 7 mm och 10 mm kan levereras.

Den maximala avtrycksbredden är 112 mm vilket beroende på vilka siffror, bokstäver och tecken som används svarar mot 12 - 14 tecken i standardtyphöjden 8.5 mm.Pernuma 2000 E

Denna mångsidiga perforeringsmaskin kan perforera såväl tecken som siffror och bokstäver. Den höga verkningsgraden och den tysta motordriften gör dessa maskiner till idealiska kontorsmaskiner. De kan användas som
datumperforeringsmaskiner, textperforeringsmaskiner liksom för att perforera olika tecken eller kombinationer.

Robust metallutförande.
Stark motor (550 Watt) med 220/230 V växelström.
Hög perforeringskapacitet med snabb och enkel inställning av siffor och bokstäver. 12 tll 14 tecken kan perforeras bredvid varandra på en maximal avtrycksbredd av 112 mm.
Maskinen är mycket enkel att betjäna genom att perforeringscykeln utlöses automatiskt (enhandsbetjäning).
Lätt utbytbara perforeringshjul.

Tillbehör

Blockeringsfrigörning genom elektrisk återställning av motorn genom en reverseringsbrytare.
På maskinen ovansida finns nyckelbrytaren, reverseringsbrytaren och ett räkneverk utan återställningsmöjlighet.Tekniska data  
Motor  
Ström
(växel- eller likström)
230 V / 50 Hz
400 V / 50 Hz
Effekt 550 Watt
Mått oförpackad
Djup 540 mm
Bredd 187 mm
Höjd 295 mm
Vikt  
Netto 38,5 kg
Brutto 50 kg
Kapacitet  
Antal blad 25 - 40 (beroende på papperstjocklek)
Perforering  
Typhöjd
Bokstäver / Siffror
(8.5 mm standard), 6.5 mm, 7 mm och 10 mm
12 - 14 tecken
Avtrycksbredd 112 mmSida 1 | Sida 2
[an error occurred while processing this directive]